Kafa rahatsızlığına hangi bölüm bakar?
Nöroloji, beyin, beyin sapı, omurilik, çevresel sinir sistemi ve kasların işleyişiyle ilgili sorunların ve hastalıkların tanısı, değerlendirilmesi ve tedavisiyle ilgilenen bilim dalıdır.
Kafa derisi için hangi doktora gidilir?
Dermatoloji, halk arasında bilinen adıyla dermatoloji, deri dışında; deri ekleri (saç, tırnak, ter bezleri), ağız içi gibi mukoza zarı bölgeleri ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı ve tedavisinde etkin rol oynar.
Kafada şişlik ve ağrı için hangi bölüme gidilir?
Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, kas-iskelet sisteminin doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklarıyla ilgilenmektedir.
Baş ve boyun ağrısı için hangi doktora gidilir?
En çok sorulan sorulardan biri boyun ağrısı için hangi bölüme gidileceğidir. Boyun ağrısı için en sık ziyaret edilen iki bölüm fizyoterapi ve rehabilitasyon ve beyin, sinir ve omurilik cerrahisi bölümleridir. Bu bölümdeki doktorlar genellikle boyun ağrısı konusunda deneyimli ve uzmanlaşmıştır.
Enseden başlayan baş ağrısı neden olur?
Boyun baş ağrıları, genellikle boyun kaslarındaki gerginlik veya spazmlar sonucu oluşan baş ağrısı türleridir. Bu durum, uzun süreli kötü duruş, stres, fiziksel yorgunluk veya boyun sorunları gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
Kafa yapısı için hangi doktora gidilir?
Kafatası şekli anormal, eğri veya asimetrik ise mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu konuda danışılacak doktor beyin ve sinir cerrahı (nöroşirurji) olmalıdır.
Cildiye kafa derisine bakar mı?
Taş Tıp Merkezimizin Dermatoloji Bölümünde aşağıdaki hastalıklarla ilgilenmekteyiz: Saç ve saç derisi sağlığı. Cilt enfeksiyonları
Saç problemleri için hangi doktora gidilir?
Saç dökülmesi için hangi doktora başvurulması gerektiği genellikle bilinmez, bu nedenle saç dökülmeniz varsa bir dermatoloğa danışmalısınız. Saç dökülmesini teşhis etmek için önce hastanın tıbbi geçmişi alınır ve ardından fiziksel muayene yapılır. Gerekli kan testleri istendikten sonra teşhis ve tedavi yöntemleri açıklanır.
Kafa derisi hangi hastalığın belirtisidir?
Baş biti enfeksiyonları kafa derisinde kaşıntıya neden olur. Bu parazitler kafa derisinde kaşıntı ve tahrişe neden olur. Stres ve kaygı vücutta kafa derisinde kaşıntıya yol açan çeşitli fizyolojik reaksiyonları tetikler. Sedef hastalığı, liken planus ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları da kafa derisinde kaşıntıya neden olur.
Kafada beze gibi şişlik neden olur?
Baş ve boyun bölgesinde kitle oluşumunun her yaş grubunda en sık görülen nedeni genişlemiş lenf düğümleridir. Genellikle çocuklarda ve genç erişkinlerde enfeksiyon veya iltihaplanma nedeniyle gelişen bu durum, ileri yaşlarda işlev bozukluğuna yol açma eğilimindedir. Baş ve boyun bölgesinde yaklaşık 100 lenf düğümü bulunur.
Baş ağrısı için nöroloji mi beyin cerrahisi mı?
Nöroşirürjenler veya nörocerrahlar, nöroloji, nöroradyoloji ve nöroanestezi bölümleriyle işbirliği içinde gerekli tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı nöroşirürji alanında uzmanlaşmış doktorlardır. Sırt ağrısı için hangi doktora başvurulmalıdır sorusunun cevabı beyin ve nöroşirürji uzmanlarıdır.
Kafada kitle hangi doktor?
Beyin kitlesinden şüpheleniliyorsa, öncelikle bir nöroloğa danışılmalıdır. Nörolog, semptomları ayrıntılı bir nörolojik muayene ile değerlendirecek ve gerekirse manyetik rezonans görüntüleme veya bilgisayarlı tomografi gibi görüntüleme testleri isteyebilir.
Kafamın arkası ağrıyor hangi doktora gitmeliyim?
Yaşam kalitenizi etkileyen baş ağrılarınız varsa bir nöroloğa danışmak isteyebilirsiniz.
Boyundan başa vuran ağrı neden olur?
Boyun baş ağrılarının nedenleri arasında boyun bölgesine gelen darbeler ve travmalar, servikal omurganın eklemlerinin kireçlenmesi ve yoğun bilgisayar kullanımı nedeniyle boyun kaslarında oluşan aşırı gerginlik yer alır. Tedavi ilaç ve fiziksel yöntemleri denemekle başlamalıdır.
Ensedeki şişlik için hangi doktora gidilir?
Baş ve boyun bölgesinde şişlik fark eden her yaştaki kişinin öncelikle kulak burun boğaz uzmanına başvurması gerekiyor.
Baş ağrısı polikliniği nedir?
BAŞ AĞRISI POLİKLİNİĞİ Baş ağrısı klinikleri, baş ağrılarının teşhisi ve tedavisi için hizmet verir. Henüz teşhisi konulmamış veya daha önce önerilen tedavilerin sonuç vermediği ağrısı olan kişilerin durumunu değerlendirirler.
Vertigo nöroloji mi KBB mi?
Baş dönmesi iç kulaktan kaynaklanan bir sorun olduğunda genellikle KBB doktorlarına başvurulur. Baş dönmesi semptomları beyinden veya merkezi sinir sisteminden kaynaklanıyorsa, bir nöroloğa görünmek önemlidir.
Baş ağrısı ve baş dönmesi için hangi bölüme gidilir?
Baş dönmesi yaşarsanız, lütfen nöroloji bölümüne başvurun. Baş dönmesi kendi başına bir hastalık değil, bir hastalığın belirtisi veya nedenidir. Bu nedenle, testleri yapmak için birden fazla polikliniğe gitmek gerekebilir. Ancak, baş dönmesinin ilk aşamasında nöroloji bölümünden randevu alınmalıdır.
Beyin ve sinir cerrahisi migrene bakar mı?
Migrenin ciddi tedavi gerektirdiği durumlarda ise beyin cerrahisi bölümü devreye giriyor.